Olet täällä

Veteraani Cup

Heikki Kononen Keilasi Veteraani Cupin yllätys voittajaksi.

Torstaina pelattiin koko kauden jatkuneen perinteisen veteraani cupin finaali. Keilaseura Rkm 89:n  järjestämää cuppia on pelattu jo usean vuoden ajan. Kisa on saanut veteraanien keskuudessa hyvän suosion ja taas oli suuri joukko innolla mukana. Pelatun neljän kierroksen jälkeen porukka oli saatu karsittua kahdeksaan keilaajaan. Nämä asettuivat ratojen päähän torstaina ja niin taistelu kiertopalkinnosta ja pienistä rahapalkinnoista oli valmis alkamaan.

Kaikki pelit ratkaistiin kolmen sarjan yhteistuloksella. Ensimmäiseltä kierrokselta voittajat selvisivät välieriin. Kierroksen parhaasta tuloksesta 696 vastasi Star Bo:n Kari Löfbacka. Muut jatkoon selvinneet olivat Pekka Marjakangas Kalke-90 ja järjestävän seuran Rkm 89:n Teuvo Turtiainen ja Heikki Kononen, joka sai voiton luovutuksella.

Välierissä asettuivat vastakkain Heikki ja Kari sekä toisessa parissa Teuvo ja Pekka.

Ensimmäisessä parissa Kari otti ensimmäisessä sarjassa johdon 196-180. Toisessa sarjassa Heikki laittoi isompaa pykälää silmään ja sarjaksi 267 Karin 197 vastaan. Kolmannessa sarjassa sama tahti jatkui 272-196. Näin Heikki finaaliin loisto tuloksella 719, Karille 589.

Toisessa parissa Pekka tempaisi ensimmäisessä sarjassa tukevan johdon 240-205. Seuraavassa Teuvo otti hieman kiinni, tilanne edelleen Pekalle 404-383. Kolmas sarja alkoi tasaisissa merkeissä. Puolesta välistä Teuvo kiristi tahtia ja vei sarjan 267-231, kokonaistulos Teuvon hyväksi huipputuloksilla 650-635.

B-finaaliin asettuivat vastakkain Kari ja Pekka. Peli eteni  tasaisena kaksi sarjaa ollen 384-378 Pekan hyväksi. Viimeisessä sarjassa Kari sai hyvän iskun päälle ja teki 256. Voitto  ja 3 sija Karille kokonaistuloksella 630-565.

Finaaliin asettuivat siis vastakkain seurakaverit Heikki ja Teuvo. Heikki pisti heti kaatomyllyn päälle ja teki kahdeksalla kaadolla sarjan 266 Teuvon 207 vastaan. Toisenkin sarjan Heikki vei nyt jo vaatimattomammin 183-164. Kolmannessa Teuvo yritti kovaa loppukiriä, mutta ruudut loppuivat kesken. Loppu tulos 620-582. Ja niin kiertopalkinto lähti vuodeksi yllätysvoittajan mukaa.

Keilaseura Rkm 89 kiittää kaikkia osalistujia ja hallin henkilökuntaa onnistuneesta tapahtumasta. Ensi kaudella pelataan taas. Mahdollisesti tehdään joitakin uuudistuksia (saa nähdä).

    Tulokset tästä linkistä

4. kierroksen tulokset

3. kierroksen tulokset

2. kierroksen tulokset

1. kierroksen tulokset

Arvontakierroksen tulokset: klikkaa tästä

Kilpailukutsu

Kilpailun säännöt